Princip tepelného čerpadla

Extrémně úsporné

Teplo a energie z přírody jsou vám k dispozici zcela zdarma a to ze vzduchu do vody.

Výhoda která se vyplatí: 4 x energie z prostředí + 1 x elektřina = 5 x vytápění

Příjemné teplo

Naše tepelná čerpadla vyhřívají plochy v systémech podlahového nebo radiátorového vytápění. I při nízkých teplotách vytápění zůstávají místnosti neustále příjemně teplé.

Přirozeně a čistě

Naše moderní tepelná čerpadla pracují na místě bez emisí. Žádné saze, žádný kouř, žádný popelavý prach nemůže znečistit vzduch, který dýcháme.
Pokud je tepelné čerpadlo provozováno se zelenou elektřinou (např. fotovoltaika, vodní či větrná elektrárna), je celý proces výroby energie zcela bez emisí a CO2 neutrální. Přírodní zdroje nám tak budou sloužit i v budoucnu. Tepelné čerpadlo funguje v zásadě jako chladnička: chladničky odebírají teplo z potravin a vrací je zpět do místnosti. Tepelné čerpadlo také odebírá teplo ze vzduchu, vody nebo země a čerpá ho na teplotní úroveň, která je nezbytná pro vytápění domu. Pokud již nemá z čeho brát (neefektivní plyny), spíná takzvaný bivalentní zdroj(el.kotel či jiný přidruženy zdroj). Ten má za úkol pomáhat tepelnému čerpadlu pokud na to již jeho technologie nestačí. Toto výrazně ovlivní spotřebu. Je podstatný rozdíl, když bivalence spíná při -5C, -10C či až při -22C jako ta naše. 

Účinnost: COP, sezónní účinnost a spotřeba energie

Tepelná čerpadla Hotjet jsou nejen ekologická, ale také ekonomická. Naše produkty poskytují obecně vysoké COP. COP je zkratka pro Coefficient of Performance, tedy měřítko efektivity. Čím vyšší je COP, tím nižší je spotřeba tepelného čerpadla. Tepelné čerpadlo však není zodpovědné pouze za vysokou účinnost topného systému: hlavní roli hraje také zdroj tepla (země nebo vzduch) a topný systém – výstupní teplota a koordinace distribuce tepla v domě. Za tuto druhou část je zodpovědný technik, který zdroj instaluje, a proto přikládáme stejně velký význam „know-how technika“ jako „špičkové technologii Hotjet “. A třetí osobou odpovědnou za nízkou spotřebu energie jste vy, protože pokojová teplota 25 °C vyžaduje podstatně více energie než 21 °C. Při výběru tepelného čerpadla si zkontrolujte v jakých podmínkách je údaj COP měřen a v jakém klimatu(teplé, studené, střední pásmo), např: A7W35 znamená A-vzduch, W35- teplota vody. Čím vyšší údaje v nízkých teplotách, tím opravdovější tepelné čerpadlo. Další máme hluk, neboli akustický výkon z 1 m (zvuk vydávaný tepelným čerpadlem) akustický tlak (jak hluk pociťujeme my). Čím nižší, tím tiší. 

Obsah mého příspěvku